Kuka minä olen?

Kysymyksistä olennaisin. Vastausta voi etsiä sulkemalla pois kaiken, mitä en ole.

En ole tämä keho, enkä nämä päässäni ilmestyvät ja katoavat ajatukset. En ole myöskään nämä tunteet joita tunnen. En ole nämä sormet näppäimistöllä. En ole tämä talo jossa asun. En ole nämä vaatteet jotka ovat päälläni.
En ole yksikään näistä asioista, ne ovat objekteja. Minä olen se, joka havaitsee objektien olemassaolon.
Tykkään tästä innostuksesta jonka kirjoittaminen synnyttää, mutta en ole se. Samalla kun olen innostunut, huomaan että sen tunteen taustalla on jotakin paljon suurempaa, joka kuulee näiden sanojen ilmestyvän, katselee näppäimistöllä poukkoilevia sormia, ja on täysin tyyni.


”The thought ‘who am I?’ will destroy all other thoughts, and like the stick used for stirring the funeral pyre, it will itself be burnt up in the end. Then, there will be Self-realization.”

https://www.sriramanamaharshi.org/teachings/instructions/